Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

«Χάλκινος» ο Ηλιάδης


Μετά τον άτυχο αποκλεισμό του από τον Ρώσο Ντενίσοφ με 2-0, χάρη σε δύο Yuko που πέτυχε ο Ρώσος, ο Ηλίας Ηλιάδης πήρε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες

, νικώντας στην ExCel πρώτα τον Μαρκ Άντονι, για το ρεπεσάζ που τον έβγαλε στον μικρό τελικό, με Ippon 39’’ μετά από την έναρξη του μεταξύ τους αγώνα, δηλαδή σκορ 100-0 και έπειτα επικράτησε με 1-0 στον μικρό τελικό επί του Βραζιλιάνου Τιάγκο Καμίλο. Το χάλκινο στην κατηγορία των 90 κιλών είναι το δεύτερο ολυμπιακό για τον σπουδαίο τζουντόκα, ο οποίος είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004.
Ο Ηλιάδης έκανε ένα Yuko στον αντίπαλό του, ο οποίος χρεώθηκε με δύο ποινές, δίνοντας δέκα πόντους στον Έλληνα τζουντόκα και την ευκαιρία να πανηγυρίσει το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Βέβαια, οι Έλληνες φίλαθλοι δεν είχαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν ζωντανά το μετάλλιο. Η ΕΡΤ προτίμησε να συνδεθεί με το Hampton Court  για να δείξει τον Βρετανό νικητή του Ποδηλατικού Γύρου Γαλλίας, Μπράντλεϊ Γουίγκινς, από το να συνδεθεί με το ExCel για να δείξει ζωντανά τον αγώνα του Ηλιάδη, που αποδείχθηκε, από κάθε άποψη, ιστορικός. Ο Ηλιάδης πανηγύρισε δείχνοντας το εθνόσημο. Με περηφάνια πέτυχε, έστω κι αν αυτή η περηφάνια δεν εμφανίστηκε σε... real time στις οθόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου