Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Συνέντευξη του Καλαματιανού Dj Nik Dee...!!!

 Συνέντευξη του Καλαματιανού Dj Nik Dee  στο Κalamata24.gr

Ο Καλαματιανός Νίκος Δημητρακόπουλος γνωστός και ως Dj Nik Dee, τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο εξωτερικό.
Ξεκίνησε να παίζει μουσική σε ηλικία μόλις 16 χρονών σε διάφορα μαγαζιά της Καλαμάτας ενώ παράλληλα έκανε εκπομπές  σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς μέχρι να φύγει για σπουδές στην Αγγλία.
Από τότε προσπαθούσε πάντα να συνδυάζει τις φοιτητικές και αργότερα επαγγελματικές του δραστηριότητες με την αγάπη του για την μουσική.
Έχει παίξει μουσική σε διάφορα μαγαζιά σε Αγγλία, Γερμανία, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία και Κορέα  ενώ πρόσφατα εμφανίστηκε στο "Boutique" - ένα από τα μεγαλύτερα club της Σεούλ.
Ο Νίκος αυτές τις ημέρες βρίσκεται για διακοπές στην αγαπημένη του Καλαμάτα (…που δεν ξεχνάει ποτέ) και το Σάββατο το βράδυ θα παίξει μουσική σε γνωστό μαγαζί στην παραλία.
Συναντήσαμε τον Νίκο και δέχθηκε με χαρά να απαντήσει στις ερωτήσεις μας.
--------------------

Πόσο καιρό έχεις φύγει από την Καλαμάτα και ποιοι λόγοι σε οδήγησαν να πάρεις αυτή την απόφαση;
Έφυγα σε ηλικία 18 ετών, μόλις τελείωσα το λύκειο και ενώ ετοιμαζόμουν να συνεχίσω τις σπουδές μου σε πανεπιστήμιο της Αθήνας, οι γονείς μου πρότειναν πως ήταν καλύτερο να φύγω στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον.
Φυσικά εκείνο τον καιρό κανείς δεν προέβλεπε την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και αισθάνομαι πολύ τυχερός για αυτή την απόφαση.

Πως ήταν το μεταβατικό στάδιο από την Καλαμάτα στο εξωτερικό;
Στην Καλαμάτα είχα προσαρμοστεί στους αργούς ρυθμούς της πόλης και είχα συνηθίσει να τα βρίσκω όλα έτοιμα.
Στην Αγγλία πραγματικά μεγάλωσα. Όλα τα προβλήματα έπρεπε πλέον να τα αντιμετωπίσω μόνος μου. Τα πρώτα χρόνια ήταν πραγματικά δύσκολα.

Τώρα που βρίσκεσαι;
Προσωρινά ζω και εργάζομαι στη Σεούλ έπειτα από ένα μεταβατικό στάδιο στο Μόναχο.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την Σεούλ;
Η Νότια Κορέα έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με την Ελλάδα.
Κατ ‘αρχάς οι Κορεάτες είναι λάτρεις του καφέ και του τσιγάρου σαν και εμάς.
Σε κάθε γωνιά του δρόμου θα βρεις αμέτρητες  καφετέριες με πολύ κόσμο, ο κόσμος είναι γενικά χαλαρός και κεφάτος σε σύγκριση με τους Κινέζους και τους Ιάπωνες, οι οποίοι εμφανίζονται πιο συγκρατημένοι.
Προσπαθώ όσο μπορώ να προωθώ την Ελληνική κουλτούρα και τον τόπο μας σε αυτούς .Πολλοί Κορεάτες  φίλοι μου τρελαίνονται για τζατζίκι (γέλια) καθώς το σκόρδο αποτελεί μέρος της διατροφικής τους συνήθειας. Από την άλλη  οι Κινέζοι και οι Ιάπωνες δείχνουν  περισσότερο ενδιαφέρον για το λάδι και τις ελιές της Καλαμάτας.
Η ζωή στη Σεούλ είναι βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Οι Κορεάτες καθώς και οι Γιαπωνέζοι είναι τόσο εξελιγμένοι στην τεχνολογία που κάποια πράγματα φαίνονται ασύλληπτα εδώ στην Ευρώπη.. πόσο ακόμα στην Ελλάδα.
Στη ζωή μας πρέπει να έχουμε ποικιλία για να αισθανόμαστε και να περνάμε καλά.
Η πολυπλοκότητα και τεχνολογικά κατάρτιση της Σεούλ σε αντίθεση με την απλότητα και ομορφιά της Καλαμάτας με κάνουν ευτυχισμένο.

Πόσο συχνά επισκέπτεσαι την Καλαμάτα;
Προσπαθώ να επισκέπτομαι την Καλαμάτα δύο με τρείς φορές το χρόνο κυρίως για να επισκέπτομαι τους γονείς μου και να βλέπω τους κολλητούς μου (Δήμο και Paul).

Βλέπεις αλλαγές από την τελευταία φορά που ήρθες  στην Καλαμάτα;
Η  Καλαμάτα αρχίζει και βελτιώνεται από άποψη τουρισμού.  Η απόσταση από την Αθήνα με τον καινούργιο δρόμο έχει μικρύνει  και  το αεροδρόμιο παρουσιάζει μεγαλύτερη κινητικότητα από πριν.  Με βάση και μόνο αυτά τα δεδομένα υπάρχουν πάρα πολλές ευκαιρίες, επιχειρηματικής και επαγγελματικής ανάπτυξης και ελπίζω ότι η Καλαμάτα μπορεί να μεταμορφωθεί σε πρότυπο αναδιοργάνωσης και οικονομικής αναζωογόνησης.

Που πιστεύεις ότι μπορεί να βελτιωθεί η Καλαμάτα σε σχέση με αυτά που έχεις δει στον υπόλοιπο κόσμο;
Η γεωφυσική θέση της πόλης μας θεωρείται θείο δώρο και η φυσική της ομορφιά (βουνό και θάλασσα μαζί) δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο μέρος στον κόσμο.
Σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν σημεία βελτίωσης αλλά το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μέρη του κόσμου.

Ενημερώνεσαι για τα νέα της Καλαμάτας; Αν ναι με ποιο τρόπο;
Είμαι μεγάλος fan των social media και του internet. Πολλοί δεν το ξέρουν αλλά πριν από 10 χρόνια με την έναρξη του facebook δημιούργησα το πρώτο group της Καλαμάτας που μέχρι σήμερα απαριθμεί 5χιλιάδες μέλη
Παρακολουθώ σε εβδομαδιαία βάση τα νέα και τις εξελίξεις του τόπου μας και ιστοσελίδες σαν και τη δικιά σας βοηθάει στην ενημέρωση όλων όσων βρίσκονται μακριά από τον τόπο τους.

Έχεις σκοπό να επιστρέψεις στο μέλλον;
Σκέφτομαι να γυρίσω σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία.
Θέλω ακόμα να ζήσω κάποια πράγματα και εμπειρίες και να γυρίσω τον κόσμο.Μου αρέσει να επισκέπτομαι την Καλαμάτα για λίγο και  να γεμίζω τις  μπαταριές.

Πως προέκυψε η ενασχόληση σου ως dj;
Ένα καλοκαίρι του 1996 ένας φίλος μου πρότεινε να κάνουμε εκπομπή στον Life fm. Από τότε συνειδητοποίησα  ότι είχα το μικρόβιο της μουσικής μέσα μου. Λίγο αργότερα έκανα τα πρώτα μου βήματα σαν dj στο καφέ Έθος (για όσους το θυμούνται) και το Blok στην παραλία της Καλαμάτας.

Από τα μαγαζιά της Καλαμάτας και το εξωτερικό βλέπεις μεγάλη διαφορά;
Στους Καλαματιανούς αρέσει πολύ η διασκέδαση αλλά δύσκολα βλέπεις τον κόσμο να διασκεδάζει και να χορεύει όπως πραγματικά αισθάνεται… εκτός αν το γυρίσουμε στο τσιφτετέλι και τα ζεϊμπέκικα.  Ίσως επειδή οι Καλαματιανοί και γενικά σε πολλά μέρη της Ελλάδας, έχουμε πάντα την αίσθηση να μην ξεφεύγουμε και να αφήνουμε καλές εντυπώσεις.
Στο εξωτερικό τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Νιώθω πως ο κόσμος διασκεδάζει σαν να μην τον νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι γύρω του.

Θα κάνεις κάποια εμφάνιση στην πόλη;
Σήμερα Σάββατο θα βρίσκομαι  στο Bahia μαζί με τον Junior Dag και τον N. Dagio. Είσαστε όλοι καλεσμένοι.

Νίκο σε ευχαριστούμε  που δέχθηκες να μιλήσεις στο portal μας και σου ευχόμαστε ότι καλύτερο.
Και εγώ σας ευχαριστώ και η προσπάθεια που κάνετε να μας κρατάτε ενήμερους εκτιμάται πάρα πολύ από άτομα που ζουν στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου